Drömmen om en familj

Alvin har, som de flesta andra barn, en vilja att bo med sin mamma och pappa. Det är något Alvin påtalar lite då och då och allt oftare. Han förstår på något sätt att det inte går då mamma inte vill bo med oss, eller rättare sagt med mig, då hon vill leva med Richard. Men Alvin vill då träffa mamma oftare än nu, vilket jag också önskar att han kunde få. Meningen är ju att Alvin skall vara med Alex varannan helg, men Alex anser sig inte ha råd med mer än en resa per månad.

Nu sist då jag mötte upp Alvin i Göteborg efter att han hade varit hos mamma i Stockholm så talade han om för Alex att han vill bo i Dalstorp men vill träffa henne oftare, att det inte skulle vara så länge som nu mellan gångerna. Alex svarade att kanske kunde det bli så om Alex fick de stipendium hon sökt.
Alvin var ledsen och grinade, Alex var ledsen och grinade - något som är förståeligt då vi alla önskar att Alvin och Alex kunde få träffas oftare.

Jag pratade med Alex och talade om att hennes föräldrar fortfarande är villiga att hjälpa till med varannan resa och att Alex föräldrar önskar att Alvin och Alex kunde få träffas oftare.
Men Alex vill inte ha kontakt med dom och än mindre få hjälp av dom utan vill själv lösa det på sitt sätt.
Jag kan ju tycka att Alex skulle kunna lösa detta genom att skaffa sig ett jobb, för ibland får man nog skaffa sig ett jobb vare sig man vill eller ej.

Det är svårt för mig då jag vet att det här är mer eller mindre ett trauma för Alvin, där Alvin vill bo med mig och Alex. Ja, för Alvins skull så skulle jag också kunna tänka mig det men jag kan inte tvinga Alex till något sådant och jag vet att Alex inte vill bo med mig och Alvin. Det är svårt för mig då jag ser att Alvin verkligen önskar att träffa Alex oftare men att Alex inte ser till att det blir så.
Hade jag en bättre ekonomi så skulle jag kunna hjälpa till ekonomiskt, men är man fattig pensionär så är man, ja jag kan inte unna mig själv mycket då jag prioriterar Alvin i första hand.

Ja, Alvin, jag önskar nog lika mycket som du att du, Alex och jag kunde vara en familj och leva tillsammans. Jag hade hoppats och trott att det skulle bli så, men Alex ville något annat. Vad Alex egentligen ville står väl skrivet i stjärnorna.
Ja, Alvin, jag önskar att du och Alex kunde träffas oftare och jag har pratat med Alex om det, föreslagit att ta emot den hjälp hon kan få från sina föräldrar.
Jag kan nog inte göra så mycket åt det hela, men jag försöker, försöker komma på olika lösningar, jag vill inte ge upp för jag vill att du ska kunna få, om inte det bästa så det näst bästa för det är ditt väl och vä som betyder mest för mig.

Men jag är glad att du lille Alvin även försöker få till en förändring genom att påtala för din mamma att du vill att ni ska träffas oftare, att du gör det när ni möts och gör det i telefon. Förhoppningsvis kanske det sätter press på din mor att hon ser till att ordna det, ja, kanske till och med skaffar ett arbete.

Förr eller senare så måste hon ju det, för det kan ju komma en dag då jag har blivit för gammal eller sjuk, ja eller en dag då jag inte finns längre och du behöver en annan vuxen. För hur skulle det då gå om hon inte har inkomster, hur ska hon då kunna försörja dig.

Det var nog bra att jag kämpade i den rättsliga process som Alex startade för att du skulle fortsätta bo hos mig och att det blev så. För hur skulle Alex rent ekonomiskt klara av att ha dig större delen?

Så nu är min nästa kamp för dig att få till stånd att ni kan träffas oftare, jag vet inte hur men jag ska ändå inte ge upp, du mitt älskade barn är den som betyder mest och den som är värd att kämpa för - jag vill att du ska kunna få njuta av livet.

 

2018-03-19

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *