Gå till innehåll

Det skrivs om vår trädgård

STT, vår lokala tidning, ville göra ett reportage om vår trädgård till deras vår-bilaga "Trädgård, Jord och Skog" och de kunde de väl få göra om dom ville. Nog för att det kan vara lite knasigt att göra ett sådant reportage då det fortfarande är vinter och endast de allra tidigaste blommorna har tittat fram ur rabatterna.
Kanske lite knasigt också då vår trädgård kanske inte är som den trädgård som folk förväntar sig hur en trädgård ska vara, inte vet jag.

Men vår trädgård är som vi vill ha den, den är vårt lilla paradis skapad av oss för oss, inte för andra. Här finns ingen stor grön gräsmatta, det är mer en mossmatta med inslag av gräs, mossa är en av de bästa på att ta hand om luftföroreningar. Här har vi träd, buskar och blomster av skiftande slag, blomning från tidig vår till sena höst. Här växer det växter som vi planterat samt växter som ”flyttat” in i vår trädgård och så får det vara, en trädgård i ständig förändring. Med allt detta följer insektsliv som bin, fjärilar, trollsländor mm samt en trivsam plats för igelkottar. Våra katter och höns ger ju lite extra liv i trädgården.

Lite extra glad blir man ju när man läser DNs debatt 2023-05-15 ”Låt gräsklipparen stå – för naturens skull”, vi är lite av föregångare till framtida trädgårdar med biologisk mångfald och klimatvänlig natur.

Ja, och lite roligt är det ju att STT ville göra ett reportage från oss.

Klicka på bilden för att kunna läsa reportaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *