Gå till innehåll

Äntligen kan man åter trädgårdera

Flera dagar med sol och värme gör det möjligt till lite trädgårderande, rensa rabatter och fixa iordning, trädgården får sig en "vårmakeup" skulle man kunna säga.

Trädgården har även fått en ny plantering, en potatis och salladslöks plantering. Som vanligt så är även denna plantering allt annat än rektangulär. För nog kan man odla potatis och dylikt utan raka rader.

Hammocken har egentligen sett sina bästa dagar, men även den har fått en "vårmakeup" med nytt tak. En stor vaxduk tjänar nu som tak, billigt och bra - det får duga för en fattigpensionär.

Men än finns det mycket att göra, några till rabatter ska rensas, lite gammalt gräs ska väck, och snart nog det förodlade till lilla kökslandet invid hammocken ska placeras ut. Sen blir det mest av att njuta av trädgården och livet.

Potatis och salladslöks plantering
Invid hammocken
Hammocken med vaxduk till tak

 

 

 

1 reaktion på ”Äntligen kan man åter trädgårdera

 1. Anna-Lena

  Hej! Letade efter lite mer info om ringröset i Dp och fann dej.
  Jag är gammal lärare i först Dalstorp, sedan Grimsås. Under mina sista år som heltidsanställd lärare, numera är jag pensionär men jobbar kvar lite grann i skolan, så gjorde jag en resa med eleverna i åk 4 -6 och visade de historiska minnesmärken som finns i trakten. Det mesta har jag lärt från gamla, gamla kollegan Ingemar Björkerling samt den info som finns på skyltarna vis minnesmärkena.
  På onsdag em, dem 26 ska jag "guida" ett gäng pensionärer, "ledighetskommitten" i Grimsås på samma resa. Kan ju inte så mycket själv, så jag har bl.a. anlitat Annika Svenningsson att berätta lite om Ljungsarps kyrka. Nör jag såg ditt namn kom jag att tänka: TÄNK om det finns ytterligare en expert som kunde berätta lite mer levande om fornminnen i Dp.
  Vad säger du? Har du möjlighet att dela med dej av din kunskap.
  Anna-Lena Larsson heter jag. Bor mellan Grimsås och Nittorp, Moghult. 0705474494, mail. annalenastockremma@gmail.com

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *