Gå till innehåll

Sommar, sol och värme

Nu är det verkligen sommar med mycket sol och värme. Så har det varit nu några veckor.
Efter den sista vintern med knappt någon snö så är det tort, för torrt, alldeles för torrt. Som tur är har vi ju sjövatten dragen till trädgården, så det blir en hel del vattnande. Men efter sol kommer regn sägs det och det får vi hoppas på.

Trädgården börjar åter likna något som jag gillar och då jag anser att en trädgård ska vara i ständig förändring, precis som livet självt, så är flera nya små projekt på gång. Ett av dom är en sagoplantering under den stora Thujan. Jag har frigjort stammen nertill en bit, sparat några grenstumpar på stammen och planterat lite krypväxter. Nu väntar jag bara hem lite småfigurer som älvor, drakar, demoner mm som skall hänga och sitta på grenar och stam samt några på backen. (dessutom är ju Thujans stam väldigt vacker och väl värd att få synas)

En påbörjad sagoplantering

(Ett mer färdigt resultat av sagoplanteringen)

Ett annat projekt har varit att göra en liten spännande överväxt gång med små överraskningar i.

Portalen till överraskningsgången

Hänglärken har fått en ny utsmyckning med små trädgårdstomtar.

Tomtefar med sina nissar på hänglärkens stam

Entrén har fått en skönhetsbehandling, den höll på att förfalla, så jag gjorde som man brukar påstå att Kajsa Varg sa "man tager vad man haver" och det blir billigast så.

En omändrad entré

Det var några av mina små nya projekt men fler är på gång.

Annars blir det mest, förutom att vattna, bara njuta av trädgården, gå omkring, sitta och koppla av - ja det är mitt eget lilla paradis eller som jag även brukar kalla det mitt Shangri-La.

Mer bilder från trädgården kan man se under Fotogalleri/Trådgården 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *