Gå till innehåll

Små otäcka monster

I år lär det vara ett gott fästingar, och nog märker vi det allt. Inte bara katterna drabbas av de små monstren, även vi gör det även då vi inte är i högt gräs eller buskar.

Dom kan ibland vara svåra att upptäcka, speciellt de som är i larvstadiet. Ett lite kliande på på benet fick mig att undra vad det var för en liten prick. Tog bort den med en pinnsett, kollade i förstoringsglas men såg typ bara en liten prick. Fotade den lilla pricken med mobilens macro och såg då den lilla fästingslarven. Ja, nog kan dom små monstren vara svåra att upptäcka. Så nu får det bli mygg- och fästingspray 2 gånger om dagen.

(En bra sida om fästingar, speciellt för oss med trädgård finns på Vi i Villas hemsida om fästingar)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *