Gå till innehåll

Dalstorp skriverier

Mitt arbete med att dokumentera Dalstorp och dess historia går vidare, sakta men säkert.

Det finns mycket intressant här i bygden, om människor och om livet nu och då. En del, kanske speciellt storstadsfolk, tror att i mindre samhällen som Dalstorp finns det bara bönder och att det alltid vart så. Men ack så fel de har.
Magnus Dalsjö, född 15 juni 1839 i Dalstorp, blev lektor och översättare. Om honom har jag gjort en liten sammanställning över. 

Lektor Magnus Dalsjö

2 reaktioner på ”Dalstorp skriverier

  1. Randi Annikki Mortensen

    Jeg er nu nået til kapitel 5 i min mands slægtshistorie som omhandler svenske kyrkoherder fra Sven Olofsson (Olsson?) fra Dalstorp født ca. 1516 død ca. 1576. Han var gift med Ingrid Bröms og de fik bl.a. Olaus Svenonis,kyrkoherde
    Ved du mere er jeg taknemmelig!
    Min mands slægt går tilbage til Gorm den Gamle, Hårald Blåtand mv -over Bjälboætten og Oxenstierna-og Sparre ætterne til præster indtil 1783 for siden at blive sømænd på Styrsö (har foreløbigt skrevet 400 sider) Jeg deler dem gerne. mange hilsner Randi Annikki Mortensen -

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *